Leef mee

Communiceren

Het werk in een ander land kan een behoorlijke wissel trekken en is soms eenzaam. We voelen ons gesterkt door Gods aanwezigheid, maar God werkt door mensen heen en dus is aandacht en periodieke belangstelling heel welkom. Gewoon een praatje. Niet alleen over wat ons bezighoudt, maar ook wat er in jouw leven gebeurt. Zo kunnen we met elkaar meeleven en blijft de relatie – zij het op afstand – in stand.

Bidden

When we pray, God works, luidt een gezegde. Zoals de oude profeten in het Oude Testament hun werk en roeping steeds afstemden met hun hemelse opdrachtgever, zo zullen wij dat ook doen. Jij kan daarbij helpen. Door bijvoorbeeld regelmatig op deze website te kijken naar het meest actuele nieuws. Daarin zullen we ook gebedsonderwerpen aandragen en door middel van de reactieknop kun jij dat ook doen. Wanneer Paulus op reis was, vroeg hij niet alleen om betrokkenheid op zijn bediening (missie), maar hij was ook in hoge mate betrokken bij het wel en wee van allen die hij ontmoette en hem dierbaar waren. Deze wisselwerking vinden wij ook heel belangrijk. Tenslotte is zending ver weg net zo belangrijk als lokaal werk.

Bezoeken

Natuurlijk ben je altijd welkom bij ons in Cambodja! Er zijn verschillende, zeer betaalbare vliegreizen te boeken bij verschillende maatschappijen en afhankelijk van de keuze, vlieg je via Bangkok (Thailand) of Hong Kong (China) naar de hoofdstad Phnom Penh. Daar halen wij je op en nodigen je uit voor een heerlijke, typisch Cambodjaanse maaltijd. Cambodja is een groot land (ca. 4,5 keer Nederland) met een hele mooie natuur, schitterende bezienswaardigheden (o.a. de Angkor Wat) en een vriendelijke bevolking. Zorg wel voor een toeristen- of een businessvisum (resp. 1 of 3 maanden) ! Dit kan online of bij de Cambodjaanse ambassade in Brussel (België) en kost ongeveer US$ 90. De Cambodjaanse munteenheid is de Riel maar vrijwel alles wordt in US dollars afgerekend. Zorg daarom voor voldoende dollars in contanten. Meer informatie op Cambodja-Visa-Online of op: E-visa

Geven

Een groot deel van onze inkomsten bestaat uit giften. Het leefbudget in Cambodja ligt lager dan in Nederland (ongeveer 35% van Modaal inkomen). De voornaamste kosten terplekke ontstaan door wonen, transport, eten & drinken en verzekeringen. Wonen in de hoofdstad is veruit de grootste kostenpost en varieert afhankelijk van de wijk van 400 US$ - 650 US$/ maand, excl. energie & water. (Hoewel Cambodja een eigen munteenheid, de Riel, heeft, wordt alles in het dagelijks leven uitgedrukt en betaald in Amerikaanse dollars. De overheid hanteert een vaste verrekenkoers (1 US$ = 4.010 KHR)).

Aangezien wij met CAMA Zending naar Cambodja gaan, kunt u giften/ donaties, legaten en schenkingen o.v.v. "Gemeenteondersteuning Cambodja" overmaken aan Stichting CAMA-Zending (Stg. CAMA Zending) in Driebergen. Deze stichting is ingeschreven in het stichtingen/ verenigingen register van de KvK onder nummer S41178941.

Het rekeningnummer is NL76 ABNA 0484 6740 48 (BIC: ABNANL2A). CAMA Zending heeft een ANBI-status (fiscaal nummer 28.15.461), waardoor uw giften aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting.

De zendende kerk is de Protestantse Gemeente De Ark in Maarssenbroek (gemeente Stichtse Vecht) (zie ook: www.arkgemeente.nl).

Ook een periodieke schenking is mogelijk. Met een periodieke schenking, ook wel lijfrenteschenking genoemd, verbindt u zich voor langere tijd aan CAMA Zending en het project in Cambodja. U profiteert van belastingvoordeel en wij weten ons verzekerd van langjarige steun. Op deze manier zijn uw giften 100% fiscaal aftrekbaar wat betekent dat de fiscus tot wel 52% meebetaalt aan de donatie. Voorwaarde is wel dat er jaarlijks (voor minimaal vijf jaar) een vast bedrag wordt gegeven. Meer weten? Bel 0343-443392 of mail naar info@cama.nl

Meer informatie over geven & schenken treft u aan op: https://www.belastingdienst.nl.

Hartelijk dank!