Een week in het leven van…

  • 0

Een week in het leven van…

Category : Updates

Hoe ziet nu een doorsnee weekje in Cambodja er voor ons uit? Hier een overzichtje.

Elke dag gaat om 05:00 ’s ochtends de wekker. Dan even rekken, strekken, douchen, aankleden, ontbijten en naar buiten. De straten zijn leeg, koel en nog schemerig; heerlijk rustig voor een stevige wandeling zonder storend voorbij razend verkeer en een hete zon.

Dan is het tijd voor de dagopening. We lezen momenteel door de profeten, overdenken dit samen en bidden voor de dag, de mensen op ons gebedslijstje – met de kinderen bovenaan – en dingen die de Geest ons ingeeft.

Daarna splitsen we op en gaan naar een tentje waar je koffie en internet beschikbaar hebt en wijden ons aan taalstudie en werk. Mijn (J) werk bestaat uit het begeleiden van online bachelor en master studenten van NCOI Business school en is onderdeel van het zgn. ‘tentenmakersprincipe,’ wat een beetje bijdraagt in het eigen levensonderhoud: door COVID-19 zijn namelijk ook donateurs getroffen.

Door de weeks lunchen we vroeg (tussen 11H00 en 11H30) bij een lokaal Khmer tentje (‘Aharetaan 72′), waar we Cambodjaans eten. Veel groenten, wat vlees, rijst en allerlei aanvullingen. Lekker, gezond en niet duur: 2 USD/ persoon. Inclusief pandan-thee.

De hitte, de hoge luchtvochtigheid en de herrie van de stad zijn vermoeiend en dus is er na de lunch een moment van siësta. In onze slaapkamer hebben we een beetje airco, dus dat slaapt lekker.

De middagen en avonden zijn een bonte vulling van allerlei zaken, zoals meetings (niet van C&MA), besprekingen (soms C&MA, meestal mentor- en vriendengesprekken), contact met het thuisfront, online teamgebed (recent gestart door C&MA) en is er tijd voor ontspanning. Verder besteden we tijd aan elkaar, de voorbereidingen voor de week erop en natuurlijk het uitwerken van onze visie voor de toekomst.

Elke woensdag doen we mee aan een bijbelstudiegroepje van ICF, meestal inclusief eten en nakletsen. Rev. Pastor Andrew GLOVER (uitgezonden door CMS & de Anglicaanse kerk in Sydney, Australië) leidt deze groep, voornamelijk jonge mensen. Op zondag is er een online dienst, gevolgd door een gezamenlijke lunch. Kerken mogen nog niet open, dus zijn de diensten online, maar elkaar privé ontmoeten kan al wel.

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
Ontbijt Ontbijt Ontbijt Ontbijt Ontbijt Ontbijt Ontbijt
Wandelen Wandelen Wandelen Wandelen Wandelen Wandelen Wandelen
Dagopening Dagopening Dagopening Dagopening Dagopening Dagopening Dagopening
Taal (J) Taal (M) Werk (J) Taal (J) Taal (J+M) Boodschappen Kerkdienst
Werk (J) Werk (J) Taal (J+M) Besprekingen Werk (J)
Lunch Lunch Lunch Lunch Lunch Lunch Lunch met ICF
Siësta Siësta Siësta Siësta Siësta Siësta Siësta
Taal (J+M) Besprekingen Voorbereiden ICF Besprekingen Toekomst Agendaplanning Samen
Teamgebed (nieuw) Ontspanning ICF Bijbelkring Open Ontspanning Voorbereiden week Open

We laten enkele momenten bewust open voor onverwachte gebeurtenissen. Zo is pas de vader van een Pakistaanse christenvriend op 43-jarige leeftijd overleden, nog maar pas 3 jaar in Cambodja. De schok was groot, Maudy is naar de begrafenis geweest en we onderhouden contact. Familieleden die niet terug kunnen naar Pakistan (omdat de grenzen nog dicht zijn), en dus tijdelijk in ons appartementencomplex wonen, bezoeken we periodiek en dan delen we tijd en gebed.

En zo zijn de open momenten er voor allerlei dingen.

Tussen 19H00 en 20H00 gaat het licht uit. Dan is de dag lang genoeg geweest, want u weet: de jaren in de Tropen tellen dubbel!

Jacques


Leave a Reply