Hartelijk dank! (Updated)

  • -

Hartelijk dank! (Updated)

Category : Updates

Namens de allerarmsten in Cambodja: hartelijk dank voor uw gift!

Update 15/05/2020 - In de regio Noord-West, Oddar Meanchey provincie is van uw gift de eerste hoeveelheid rijst gekocht, zie de tweede foto.

Update 17/05/2020 - In de regio West, provincie Battambang (nabij de Thaise grens), ziet u op de derde foto de aankoop van rijst, waar u voor heeft gegeven.

Update 22/05/2020 - In de regio Siem Reap (Midden) is ook rijst gekocht voor de allerarmsten (zie de foto's 4 en 5). N.B.: Veel ouderen hebben vaak een wat trieste gelaatsuitdrukking, hetgeen in veel gevallen terug te voeren is op de op deze gezichten getekende indrukken van de oorlog.

Update 25/05/2020 - Vandaag ontvingen wij deze foto's (zie de laatste vier) uit de regio Ratanakiri, dat is in het Noord-Oosten van Cambodja. De foto's zijn genomen in een klein stammendorpje aan de Sesan Rivier. Aan 5 families is rijst uitgedeeld.

Gisteren zaterdag 9 mei 2020, mochten wij 400 US$ van de giften (totaal: 463 US$, ongeveer 428 €) overhandigen aan de vrouw van de voorganger, DARA Sothy* (familienaam komt eerst in Cambodja), van één van de oudste protestants-evangelische Khmer kerken in Cambodja. Het geld wordt besteed aan het kopen van rijst voor de allerarmsten in de vier regio's waar de vrouwengroepen van deze kerk actief zijn. Daarbij wordt niet gekeken of iemand christen is of niet.

Hoe welkom dit is en hoe noodzakelijk dit was, zullen we misschien wel nooit weten, maar zij drukte ons op het hart dat men hier heel blij mee is. Zij kent enkele gezinnen die hard getroffen zijn door de virus-crisis, en met de ondersteuning goed geholpen worden.

Namens hen allen: hartelijk dank voor uw gift!

Jacques

*) Gefingeerde naam uit privacy overwegingen.