De kinderen in Cambodja

  • -

De kinderen in Cambodja

Category : Updates

De maand augustus hebben de kinderen hun vakantie gecombineerd met een bezoekje aan ons in Phnom Penh. Drie weken lang hebben zij ‘ge-backpacked’ in Cambodja, van Krachiè, via Siem Reab en Battambang naar Ko Rong Island, waarna wij elkaar de laatste week van hun vakantie in Kampot toffen. Kampot is bekend van de peperplantages, waar u hier enkele foto’s van ziet. Kampot ligt overigens niet ver van de kust en op een dag zijn we samen met de bus op en neer geweest naar Kep, aan vissersplaatsje aan de Golf van Thailand. Kep is in Cambodja weer bekend van de krabben, langoustines en kreeften.

Het was een heerlijke, gezellige tijd samen na zoveel maanden elkaar niet in levende lijve te hebben gezien. Na een veilige terugvlucht via Singapore en Helsinki, zijn ze beiden begin september weer aan de slag gegaan met werk en stage.

Matthijs heeft op Ko Rong eiland nog even de gelegenheid te baat genomen zijn PADI-duikdiploma te halen en mag nu overal ter wereld duiken, samen met een duikmaatje. Hieronder nog een handjevol foto’s van onze reis.

De laatste foto is een afbeelding van het beroemde Cambodjaanse gerecht ‘Amok,’ een gele vis- of kipcurry in bananenblad gewikkeld en geserveerd met witte rijst.

Ook een keer zelf Amok (nee, geen ruzie!) maken?

Kijk dan op: https://www.youtube.com/watch?v=O-yfN7aoZJg

Eet smakelijk! 🙂

Jacques